fredag 8 april 2011

våren är här

äntligen har snön försvunnit och våren har kommit. Får äntligen vara ute och gräva, och vad underbart det är. Njuter varje sekund, fast det är halv storm ute. Igår började jag på "vår-rabatten". Det är där snön försvinner först på våren. Grävde upp lite lökar från andra ställen i trädgården och planterade. Där ska mina julrosor få bo, och doftviolar som jag ska gräva upp från vägrenen.

Grävde igenom garage-rabatten, va full av ogräs från i fjol. Den ska jag mura upp en liten mur av leca-block runt, för att kunna fylla på jord och få den mer lättskött. Nu va det runda sten runt, fint men ogräset växte sig in! Har en stor rosenvial som växer i den, ska ta mer frö-plantor och sätta längs hela väggen. För den är ju så ljuvlig

Nu när snön  försvunnit ser man hur illa det ser ut under. Har ju haft en stor jordhög liggandes efter dräneringen, en presenning med sten och sedan fyllt ut gräsmattan lite här och där. Ska så nu i vår.




När man ser rabatterna undrar man om det någonsin kommer bli stort och frodigt. Några små blad har kikat upp. Lägger in lite bilder för att få "Före" bilder. Känns alltid så skönt att se skillnaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar