onsdag 16 mars 2011

lite vår i smyg

det är konstigt att vädret och snön kan skifta så. Nere i stan, typ 8 minuter från oss, nedanför alla backarna är det vår. Bara backar och faktiskt en del snödroppar tittar upp här och var. Här hos oss, lite högre upp och i skuggan av en skog så här vintertid har vi fortfarande vinter! Massor av snö, känns helt knasigt! T.om grannen har mindre snö än vi. Men så är det. Har vi tur tas väl skogen bredvid oss bort så småningom. 
Men idag när lillkillen tog sin eftermiddagslur passade jag på. Ställde ut stolen och tog fram filtarna, gamla trädgårdstidningar, och lite choklad. Sen satt jag där med ansiktet mot solen och fötterna på en snöhög som fotpall. Hur ljuvligt som helst! 

 I denna rabatten växer min underbara rosenvial. Nu ser man bara skelettet kvar.

En bild på mina odlingsbäddar. Kul att se hur de kommer fram, men och mer för varje dag. Har lagt över lite granris för att akta jordgubbarna, vitlöken och piplöken som kikat upp.
 Ibland kan man inte låta bli! Dessa ljuvliga penséer hade vi i vår butik. Sååå fina. Timjanen har stått ute hela vintern. Antagligen stendöd, men fortfarande vacker och doftar gott.


kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar